Kommentaren kommer etter at Trump tidligere på dagen ble spurt om han angret på å ha trappet opp handelskrigen med Kina.

På spørsmålet fra pressen svarte presidenten «Ja, absolutt – hvorfor ikke? Jeg revurderer alt».

Nå har Det hvite hus kommet på banen, i et forsøk på å rette opp sitatet fra Trump.

– Svaret hans ble tolket svært galt. President Trump svarte bekreftende, fordi hans eneste anger er å ikke ha hevet tollsatsene høyere, sier presidentens talskvinne Stephanie Grisham.

Uttalelsene kommer få dager etter at Trump varslet at han ville øke eksisterende og planlagte tollsatser på kinesiske varer. Kina varslet om det samme fredag.

– Kina burde ikke ha varslet ny toll på amerikanske varer til en verdi av 75 milliarder dollar, skrev Trump på Twitter fredag.

Han varslet om at kinesiske varer til en verdi av 250 milliarder dollar som nå har en tollsats på 25 prosent, kommer til å øke med 30 prosent fra 1. oktober.

Trump nektet søndag for at handelskrigen med Kina skaper friksjon på G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike.

– Jeg tror de respekterer handelskrigen, sa Trump til reportere i forbindelse med møtet, der han møter andre ledere av G7-gruppen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.