USA og Kina er midt inne i den alvorligste handelskonflikten mellom to supermakter siden 1980-tallet. Da var det Japan som ble beskyldt for å dumpe elektronikk og biler på det amerikanske markedet.

President Donald Trump truer med å trappe opp handelskrigen fra nyttår.

– Burde fornærme alle

Det amerikanske justisdepartementet har tatt ut tiltale mot to påståtte kinesiske spioner. De skal ha jobbet sammen med hackere for å få tilgang til forretningshemmeligheter fra vestlige leverandører til luftfartsindustrien.

Ifølge tiltalen skal kinesiske hackere ha sikret seg tilgang til datasystemer i over fem år. Målet har vært detaljert informasjon om avanserte jetmotorer som benyttes i passasjerfly. Dette ble utviklet i fellesskap mellom et fransk selskap i Kina og et amerikansk selskap.

– Dette er nok et eksempel på kriminelle aktiviteter fra den kinesiske etterretningsorganisasjonen Ministry of State Security for å tilrettelegge for tyveri. Det koordinerte forsøket på å stjele, og ikke kjøpe produkter og teknologi, burde fornærme alle selskaper som investerer i talent, ressurser og aksjonærenes penger i utvikling av nye produkter, sa politiadvokat Adam Braverman tirsdag.

Kina har satt som mål å utvikle og masseprodusere egne passasjerfly i konkurranse med Airbus og Boeing innen 2025. Innen 2022 vil det kinesiske luftfartsmarkedet bli verdens største – foran USA. Boeing mener Kina har behov for 7000 fly de neste 20 årene.

Vestlige selskaper har ikke vært villige til å samarbeide.

– Selv da vi tilbød å betale mye mer for spesifikasjonene ønsket de ikke å selge, sier en kilde hos Aviation Industry Corporation of China (Avic) til South China Morning Post.

Truer nasjonal sikkerhet

Den kinesiske kommunistledelsen mener at den pågående handelskrigen med USA, hvor president Donald Trump avfyrte det første skuddet, ikke bare dreier seg om handel.

Kina har ambisjoner om å modernisere industrien og har identifisert ti områder hvor de skal bli ledende innen 2025 med «Made in China 2025».

Luftfartsindustrien er et av disse satsingsområdene. Kinesiske selskaper er i gang med å utvikle avanserte dataprosessorer som skal benyttes i alt fra smarttelefoner og roboter til førerløse biler og romfartsindustrien.

Tirsdag ila det amerikanske handelsdepartementet et regelrett forbud mot eksport av teknologi til Fujian Jinhua Integrated Circuit, som blant annet produserer dataminnebrikker.

«Selskapet utgjør en betydelig risiko for å bli delaktig i aktiviteter som ikke er forenelig med amerikansk nasjonal sikkerhet», skriver departementet i en uttalelse.

Selskapet, som ble etablert i 2016 med offentlig støtte, har benyttet produksjonsutstyr fra amerikanske selskaper til en ny fabrikk til 40 milliarder kroner.

– Jinhua vil sannsynligvis ikke være i stand til å produsere databrikker uten amerikansk utstyr, sier direktør Robert Maire hos konsulentselskapet Semiconductor Advisers til Nihon Keizai Shimbun.

Handelsdepartementet påpeker at amerikanske selskaper, som blant annet leverer til forsvarsindustrien, risikerer å ikke bli levedyktige hvis det kinesiske selskapet øker produksjonen av dataminnebrikker.

Klamrer seg til fortiden

Denne typen uttalelser bekrefter inntrykket kineserne sitter med om at den amerikanske administrasjonen vil gjøre hva de kan for å sabotere for at Kina kan modernisere industrien innen 2025 og konkurrere med USA, Tyskland, Japan og Sør-Korea.

– Dette er den siste i en lang rekke av ubegrunnede og fabrikkerte påstander fra USA, sa pressetalsmann Lu Kang i det kinesiske utenriksdepartementet på onsdag.

Historikere påpeker at USA gjorde det samme som Kina er i ferd med å gjøre nå for å frigjøre seg fra britiske selskaper og teknologi for 150 år siden.

«USA kan klamre seg fast til fortiden eller gripe tak i fremtiden. Med en riktig politikk kan USA utnytte oppgraderingen av den kinesiske økonomien og dermed bidra til at den amerikanske økonomien utvikler seg en ny fase med mer innovasjon», skriver investor Winston Mok i et innlegg i South China Morning Post.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva skal til for å bli en gasellebedrift?
Vi har snakket med noen av gasellebedriftene i Rogaland og spurt dem hva som er viktigst for å bli en gaselle.
01:52
Publisert: