Planen ble kjent fredag i forrige uke og har ført til store protester i Hongkong, samt kritikk fra USA som sier loven vil påvirke Hongkongs status som et internasjonalt finanssentrum.

Loven setter til side Hongkongs egen lovgivende forsamling for å kunne straffe handlinger som anses som en fare mot nasjonal sikkerhet og som utfordrer statens makt.

Torsdag ble lovforslaget vedtatt i Folkekongressen, den lovgivende forsamlingen som møtes en gang i året og i stor grad er et seremonielt organ i ettpartistaten Kina.

Ber verden om støtte

Demokratiforkjempere i Hongkong ber verdenssamfunnet stå opp mot den kontroversielle loven.

USAs utenriksminister Mike Pompeo opplyste onsdag at Hongkong i hans øyne ikke lenger har en høy grad av selvstyre og dermed ikke kan ha særskilt status for USA.

Aktivisten Joshua Wong sier det nå er på tide at president Donald Trump bruker sin makt.

– Vi oppfordrer verdenssamfunnet til å handle og følge med på det som skjer i Hongkong, sa han.

Pompeos kunngjøringen betyr ingen umiddelbar opphevelse av Hongkongs privilegier, men bereder grunnen for at USA kan frata byen den særskilte statusen som handelspartner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.