– Innføringen av den nye sikkerhetsloven er den viktigste utviklingen i forholdet mellom den sentrale regjeringen og Hongkong siden tilbakeføringen, sa Lam på en seremoni som markerte at det er 23 år siden byen ble tilbakeført til Kina fra Storbritannia.

Tirsdag undertegnet Kinas president Xi Jinping den omstridte sikkerhetsloven. Loven åpner blant annet for å straffe demonstranter som ødelegger kjøretøy med livstid i fengsel, og stenging av selskaper som handler i strid med loven.

– Den nasjonale sikkerhetsloven er et vendepunkt for Hongkong bort fra kaos og mot et velfungerende styre, sa Lam.

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert:

Til sammen 27 land, inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan og Norge, ber Kina revurdere loven og sier i en uttalelse til FN at den undergraver byens selvråderett.

USA har trukket tilbake Hongkong særskilte handelsstatus og truer med flere tiltak.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.