Lokale myndigheter opplyser at mannen døde onsdag i byen Wuhan sentralt i Kina. Byen er også regnet som episenteret for utbruddet av coronaviruset, som kommer fra samme familie som det dødelige sars-viruset (alvorlig akutt respirasjonssyndrom).

Helsemyndighetene har slått alarm nettopp på grunn av likhetene med sars-viruset. I 2002 og 2003 døde 349 mennesker i Kina og 299 i Hongkong av dette viruset.

Minst 41 personer har fått lungebetennelse forårsaket av det nye viruset i Kina.

Torsdag bekreftet myndighetene i Japan at viruset har spredd seg dit. Også i Thailand er viruset påvist. Personene som er smittet, har begge vært i den kinesiske byen Wuhan.

Helsemyndighetene i byen opplyste sent torsdag at 12 personer har blitt friske og var skrevet ut fra sykehus, mens fem personer fremdeles var alvorlig syke.

Det er ikke påvist om viruset smittet mellom mennesker, men myndighetene utelukker det ikke.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.