Det opplyser statsminister Erna Solberg overfor NTB, med forbehold om at det passer for kinesiske myndigheter da.

 Invitasjonen ble klar da Erna Solberg møtte Kinas president Xi Jinping i Beijing mandag. Det jobbes nå for å finne en dato som passer begge parter, og kongehuset har signalisert at høsten 2018 passer.

I sin gratulasjon til kongens 80-årsdag i februar skrev Kinas president «velkommen til Kina».

Siste besøk i 1997

Kongeparet besøkte Kina for 20 år siden, høsten 1997.

Samtalene med presidenten er avslutningen og høydepunktet på Solbergs fire dager lange besøk til Kina. Besøket er det første norske statsministerbesøket til Kina på ti år.

Solberg har under besøket blitt ledsaget av utenriksminister Børge Brende (H) og næringsminister Monica Mæland (H). En stor delegasjon med representanter fra norsk næringsliv har også reist sammen med statsministeren.

Normalisert

Besøket til Kina kom i stand etter at forbindelsene mellom Norge og Kina er normalisert etter seks års frys i den politiske kontakten.

DN har fulgt statsbesøket tett den siste uken.

Blant annet har den norske delegasjonen møtt Alibaba-toppsjef Jack Ma, som overfor DN uttrykte sin begeistring for at forholdet mellom de to landene var normalisert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.