Kina har alltid drevet handel med Nord-Korea og landet har jobbet for diplomatiske løsninger på spenningen som har bygget seg opp etter landets prøvesprengninger av ulike bomber de siste månedene.

Men etter den siste prøvesprengningen av en hydrogen-bombe for et par uker siden, sier Kina seg nå enig med FN om at det må gjøres mer for å straffe Nord-Korea for, skriver Reuters.com. FN har de siste dagene diskutert Nord-Korea i Sikkerhetsrådet.

Nord-Korea har på sin side sagt at landet vil respondere på alle nye sanksjoner eller press fra USA, med "kraftige mottiltak" og sier at USA ypper til krig.

Vil innføre oljeembargo

USA vil at FN skal innføre oljeembargo på Nord-Korea, forby eksport av tekstiler og forby bruk av Nord-koreanske arbeidere i andre land. USA vil også at lederen Kim Jong Uns finansielle eiendeler skal fryses og at han skal forbys å reise ut av landet, skriver Reuters.com. (Vilkår)

Slik feirer Nord-Korea prøvesprengingen
Nord-Korea gjennomførte nok en prøvesprenging søndag - en hydrogenbombe tre ganger så kraftig som Hiroshima-bomben i 1945.
00:46
Publisert: