– Epidemiforebygging og kontroll går inn i en ny fase. Alle arbeider standhaftig, og lysets håp ligger like foran oss, sier Xi i en fjernsynssendt nyttårstale.

Det var andre gang at den 69 år gamle presidenten hadde kommentert koronaviruset denne uken. Mandag ba han om at det iverksettes tiltak for å beskytte menneskeliv.

Koronaviruset dukket først opp i byen Wuhan i Kina for tre år siden. Landet har siden stått for svært strenge koronatiltak. Men i desember skrinla Beijing nullsmittestrategien.

Smitten hadde økt også før smittepolitikken ble endret, men siden har smitten fortsatt å øke. Lørdag viste offisiell statistikk mer enn 7.000 nye smittetilfeller siste døgn og ett dødsfall i en befolkning på 1,4 milliarder mennesker. Men tallene kan se ut til å være i utakt med realitetene.

Kinesiske sykehus er blitt overfylt av for det meste eldre pasienter. Krematorier er overbelastet, og mange apotek har gått tom for febernedsettende medisin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.