Foreløpige beregninger fra kinesiske myndigheter viser at kullforbruket falt med 4,7 prosent i fjor. Kull utgjorde 62 prosent av energiforbruket, mot 64 prosent året før.

Bruk av kull er den største kilden til utslipp av klimagasser, som igjen er den fremste årsaken til global oppvarming.

Samtidig som forbruket av kull faller i Kina, opplever landet at den økonomiske veksten bremser opp. Den var i fjor på det laveste nivået siden 1990.

Likevel er det ikke slik at fallet i kullforbruket gjenspeiler en generell nedgang i energiforbruket, tvert imot. Det totale energiforbruket steg i fjor med 1,4 prosent.

Kina har som mål å bruke mer naturgass og fornybar energi i stedet for kull, ikke minst for å få bukt med de store forurensingsproblemene i kinesiske storbyer.

Globalt står kullkraftverk for 40 prosent av verdens samlede strømproduksjon, ifølge Det internasjonale energibyrået. Kina har verdens største utslipp av klimagasser, mens USA ligger på andre plass.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sony Super Slomo Demo
Sony viser frem sin nye super saktefilm og automatiske bildefunksjon.
01:59
Publisert: