Varene omfatter soyabønner, gass, råolje og kull. Tilbudet ble lagt på bordet av Kinas visestatsminister og øverste økonomiske rådgiver Liu He under handelssamtaler med USAs handelsminister Wilbur Ross i Beijing i helgen, skriver The Wall Street Journal.

Dagen etter opplyste det amerikanske handelsdepartementet til AFP at det ennå ikke er inngått noen endelig avtale, og at det ikke foreligger ytterligere opplysninger i saken.

Men under torsdagens ordinære pressebriefing i Beijing opplyste det kinesiske handelsdepartementet at begge parter har diskutert detaljer under handelssamtalene.

– Kina og USA gjennomførte inngående og konkrete samtaler innen spesifikke områder av handelssamarbeidet, og spesielt landbruksprodukter og energi, sa departementets talsmann Gao Feng på spørsmål om tallet på 70 milliarder dollar.

– Kina er villig til å utvide importen fra USA under forutsetning av at begge parter beveger seg mot hverandre, sa Gao.

USAs eksport til Kina i fjor utgjorde en verdi på 130,4 milliarder dollar. En pakke på 70 milliarder dollar vil dermed utgjøre en økning på 53,8 prosent.

USAs handelsunderskudd med Kina var i fjor på 375,2 milliarder dollar. USA har krevd at underskuddet skal reduseres med minst 200 milliarder dollar innen 2020.(Vilkår)

Meretes utvalgte: En perfekt sommerriesling
Denne rieslingen er en super kombinasjon til sommerens sushimåltid.
01:17
Publisert: