– Dette er en krenkelse av det kinesiske folket, i tillegg til et alvorlig brudd på internasjonale lover og normer rundt internasjonale relasjoner. Kina uttrykker sterk misnøye og klar motstand mot dette, sier en talsmann ved Kinas ambassade i Washington tirsdag.

Talsmannen anklager amerikanerne for å forsøke å angripe og sverte det kinesiske systemet. Han hevder at menneskerettigheter i Kina er «i sin beste periode noensinne».

– Hvem enn som forsøker å sverte det kinesiske folket, vil kun ende opp i historiens papirkurv, sier talsmannen.

– Knust

Talsmannen anklager USA for «fordommer og arroganse» etter at Pompeo uttalte at han har mistet troen på fremgang for menneskerettigheter i Kina. Pompeo uttalte seg om situasjonen i Kina én dag før 30-årsdagen for massakren på Den himmelske freds plass i Beijing.

– I tiårene som fulgte, håpet USA at Kinas innlemmelse i det internasjonale systemet ville føre til et mer åpent og tolerant samfunn. Det håpet er blitt knust, sa Pompeo.

Kinesiske borgere står i dag overfor en «ny bølge av overgrep», ifølge utenriksministeren. Han anklaget Kinas kommunistparti for å forsøke å kvele uigurenes kultur og utslette islam i regionen Xinjiang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.