Tirsdagens fordømmelse fant sted på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Også Nederland, Storbritannia, Canada og Tyskland er på listen.

– Vi inviterer andre til å slutte seg til det internasjonale initiativet for å kreve en stans på Kinas forferdelige undertrykkelse, sier USAs viseutenriksminister John Sullivan.

ID-testing

Det bor 12 millioner muslimer i Xinjiang, og minoritetene i provinsen sier at de blir forfulgt av hankineserne, som er den dominerende etniske gruppen i Kina.

Det anslås at over en million mennesker i Xinjiang som tilhører den muslimske uigur-minoriteten, er plassert i interneringsleirer.

Det er omfattende kameraovervåking i regionen, og kontrollposter der politiet stanser uigurer for ID-testing.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.