Rangeringen er basert på tall over Tysklands utenlandshandel for 2016, som landets statistikkontor legger fram fredag, ifølge Reuters. Tysklands import fra og eksport til Kina steg til 170 milliarder euro (1500 milliarder kroner) i fjor, noe som er nok til vippe USA ned fra toppen av listen.

USAs president Donald Trumps planer om å innføre nye importavgifter har fått Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel til å si at EU kanskje må utvide det økonomiske samarbeidet med landene i Asia.

I 2015 klarte USA for første gang siden 1961 å fortrenge Frankrike som Tysklands topphandelspartner. Frankrike er med en total handel med Tyskland på 167 milliarder euro fortsatt på andreplass, foran USA med 165 milliarder euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.