Visestatsminister Liu He skulle reise til Washington neste uke sammen med en større delegasjon etter å ha blitt invitert av USAs finansminister Steven Mnuchin for å snakke om hvordan de kunne dempe handelskonflikten.

Men ifølge Wall Street Journal ombestemte Liu seg og avlyste reisen etter at USAs president Donald Trump kunngjorde at han ville øke tollen på import til en verdi av 200 milliarder dollar fra mandag.

Kina fulgte straks opp og kunngjorde økt til på varer fra USA til en verdi av 60 milliarder dollar.

Wall Street Journal skriver at kinesiske kilder sier avlysningen er i tråd med Kinas beslutning om ikke å forhandle under press fra trusler. Kilden sa imidlertid også at Kina lar muligheten for samtaler neste måned være åpen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Kommentator i DN Bård Bjerkholt om skandalen i Danske Bank: - Gjør saken til en av de aller største hvitvaskingsskandalene i verden
01:28
Publisert: