– Vi er imot handelskrigen, men vi er ikke redd for den, sier viseutenriksminister Zhang Hanhui på en pressekonferanse torsdag i forbindelse med president Xi Jinpings tur til Russland neste uke.

Zhang kaller handelskonflikten for «økonomisk terrorisme, økonomisk sjåvinisme og økonomisk mobbing».

– Det er ingen vinner av en handelskrig, advarte Zhang.

USA og Kina har fortsatt ikke løst konflikten som startet i fjor. Myndighetene i Kina antydet onsdag at de kan begrense eksporten av såkalte sjeldne jordmetaller som et ledd i handelskrigen med USA. USA importerer opp mot 80 prosent av sine sjeldne jordmetaller fra Kina.

Kina ønsker en løsning på konflikten, men sier som nevnt at de ikke frykter den.

– Handelskonflikten vil også ha en alvorlig, negativ innvirkning på prosessen med å få den globale økonomien på fote igjen, sier han.

Handelskonflikten vil bli tema når Xi besøker Russland og Vladimir Putin neste uke, varsler Hanhui.

– Kina og Russland vil styrke sine økonomiske bånd og sitt handelssamarbeid, inkludert samarbeid på ulike felt som økonomi- og handelsinvesteringer, sier Zhang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.