Alle de ledende amerikanske børsindeksene falt kraftig ved åpning, og fallet tiltok etter en halvtimes handel og alle de ledende indeksene var ned over to prosent.

Men utover kvelden hentet børsene seg noe inn igjen, og klokken litt over 19 var de tre ledende indeksene ned under én prosent:

  • S&P 500-indeksen faller 0,97 prosent.
  • Dow Jones-indeksen faller 0,85 prosent.
  • Nasdaq er ned 0,95 prosent.

Fallet på Dow Jones-indeksen på New York-børsen (Nyse) var på et tidspunkt på over 500 poeng.

De europeiske børsene faller også kraftig tirsdag. Det er rødt over hele linjen, blant annet er Dax-indeksen i Frankfurt ned over to prosent.

Fallet på Oslo Børs tiltok også i sluttminuttene og børsen endte ned 2,17 prosent.

Kina og Saudi

Trøbbel i Kina er bare én av årsakene til at de amerikanske børsene faller. De kinesiske børsene falt markant natt til tirsdag, med Shanghai-børsen ned 2,26 prosent. Det er frykt for økt Kina-risiko og at den kinesiske veksten slakker av, noe som kan ramme hele verdensøkonomien.

Den vedvarende frykten for at handelskrigen mellom Kina og USA skal spille inn i aksjemarkedet ligger også der.

Det er også stor uro i markedet for at krisen i Saudi-Arabia med den myrdede journalisten Jamal Khashoggi vil spre seg til markedene. Oljeprisen er tirsdag kraftig ned og nordsjøolje er nå godt under 78 dollar fatet, en nedgang på over to dollar i dag.

På toppen av dette er det kommet skuffende resultater amerikanske storselskaper som Caterpillar og 3M, som begge faller kraftig på børsen. Hurtigmatkjeden McDonald's går imot strømmen og er kraftig opp.

Saken oppdateres(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den største lottogevinsten i USAs historie deles ut i dag
—Det skaper en følelse av samhold og vennskap.
01:03
Publisert: