Forrige uke ble USA og Kina enige om det som ble omtalt som første fase en av ny handelsavtale. Denne fasen skulle blant annet innebære at USA avlyser varslet toll mot kinesiske varer.

Torsdag kunngjør Beijing en liste med tollfritak på importvarer fra USA, som skal tre i kraft 26. desember, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kina og USA skal være i tett kontakt angående signaturen av handelsavtalens første fase, ifølge det kinesiske næringsdepartementet, skriver Reuters.

Det var USA som kunngjorde den delvise handelsenigheten, og Kina har foreløpig ikke bekreftet store deler av den amerikanske versjonen. USAs president Donald Trump har uttalt at de vil starte forhandlinger om fase to av handelsenigheten umiddelbart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.