Boten kommer i tillegg til omkring 1 milliard dollar som ZTE allerede har betalt for å ha brutt amerikanske sanksjoner og solgt utstyr til Nord-Korea og Iran.

Ross sier til TV-kanalen CNBC at ZTE også må betale et depositum på 400 millioner dollar, som vil bli inndratt hvis avtalen med amerikanske myndigheter brytes.

Ifølge næringsministeren skal et team som pekes ut av amerikanske myndigheter, utplasseres hos ZTE, og det kinesiske selskapet må også endre både styre og ledelse innen 30 dager.

I mai opplyste en kilde med kjennskap til forhandlingene at Trump-regjeringen og ZTE hadde inngått en avtale. En avklaring av striden rundt selskapet kan åpne veien for framgang i forhandlingene om en handelsavtale mellom USA og Kina.

I april la handelsdepartementet ned forbud mot at ZTE importerte amerikanske komponenter i sju år, etter å ha konkludert med at selskapet hadde ført amerikanske myndigheter bak lyset etter å ha inngått forlik om sanksjonsbrudd. ZTE er avhengig av amerikanske komponenter, og forbudet rammet også de amerikanske leverandørene.(Vilkår)

Meretes utvalgte: En perfekt sommerriesling
Denne rieslingen er en super kombinasjon til sommerens sushimåltid.
01:17
Publisert: