Kinas industri- og it-minister Xiao Yaqing blir etterforsket for korrupsjon, ifølge statskontrollerte kinesiske medier.

President Xi Jinping har tidligere sørget for å fjerne flere mektige embetsmenn som er blitt anklaget for korrupsjon. Likevel er Xiao er en av de mest fremtredende politikerne som er blitt utsatt for Xis antikorrupsjonskampanje så langt.

Det skjer få måneder før Kommunistpartiet holder et viktig møte der det er ventet at Xi igjen vil sementere egen makt.

Ifølge kinesisk rikskringkasting CCTV anklages Xiao for å ha «brutt disiplinen og loven». Kanalen gir ingen opplysninger om hva han anklages for.

Nyheten kommer samtidig som det blir gjennomført en større aksjon mot kinesiske teknologiselskaper, som Beijing frykter skal bli for mektige.

Xiao var tidligere forretningsmann. Han startet karrieren som ingeniør på en fabrikk nordøst i Kina og jobbet seg oppover til å bli leder for det statlige byrået som har ansvar for markedsreguleringer.

I juli 2020 ble han utnevnt til industri- og IT-minister. Han leder et departement som blant annet har ansvaret for veikartet som skal føre til at Kina blir størst på elbil-markedet, og for landets ambisiøse plan om å utvikle et 5G-nettverk. (NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.