Det meldte den svenske næringslivsavisen Dagens Industri (DI) mandag ettermiddag. Toppsjef Sebastian Siemiatkowski kom med beskjeden til de ansatte i en forhåndsinnspilt melding mandag.

Klarna er for tiden ute i kapitalmarkedet for å hente inn opp mot ti milliarder kroner, og selskapet må i den sammenheng kunne vise til lønnsomhet, eller i det minste håp om lønnsomhet om ikke altfor lenge. Klarna tapte i 2021 over syv milliarder svenske kroner.

DI skriver kapitalinnhentingen viser at Klarnas markedsverdi har falt 20–30 prosent, og at selskapet nå verdsettes til rundt 300 milliarder kroner.

Klarna er det siste i rekken av teknologiselskaper som nå ser seg nødt til å gjennomføre omfattende kostnadsreduksjoner.

Klarna, som ble etablert i 2005, driver i hovedsak med betalingssystemer, og selskapet har vokst kraftig de siste årene. Men i likhet med mange vekstselskaper og hele teknologisektoren generelt har kapitalmarkedene tørket nesten helt inn de siste månedene. Vekst- og teknologiselskaper har også slitt tungt på børsene verden over.

I Sverige har teknologiselskaper som Trustly, Storytel og Kry måttet kutte kraftig i det siste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.