are 41 prosent av de spurte svarer at de ville stemt for brexit i en eventuell ny folkeavstemning, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Resultatene ble presentert onsdag i en rapport fra forskningssentrene NatCen og UK in a Changing Europe.

Forfatteren av rapporten, meningsmålingseksperten John Curtice, gir uttrykk for at resultatene må tolkes med forsiktighet. Grunnen er at de spurte i undersøkelsen i 2016 var litt mer positive til EU enn befolkningen som helhet.

– Likevel betyr dette at det tilsynelatende har vært en 6 prosentpoengs bevegelse fra Leave til Remain, sier Curtice.

Dette er mer enn i de tilsvarende undersøkelsene som er gjennomført tidligere. Resultatet tyder på at 54 prosent ville stemt for EU i en eventuell ny meningsmåling nå.

Også i desember i fjor viste en meningsmåling klart flertall for EU. Og i januar svarte 47 prosent at de støttet en ny folkeavstemning – mens 34 prosent svarte nei.

Den konservative regjeringen i Storbritannia har gjentatte ganger gjort det klart at den ikke ønsker noen ny folkeavstemning om EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han var verdensøkonomiens mektigste gjennom tiår, og «alle» lyttet til hans mantra
Da krisen slo inn, ble de tatt fullstendig på sengen.
01:57 Min
Publisert: