Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia for fem måneder siden og de siste to ukene har aktivister gjennomført en rekke markeringer i London.

Demonstrantene krever at britiske folkevalgte tar klimatrusselen på alvor og går fra ord til handling for å få ned utslippene og bremse den globale oppvarmingen.

Onsdag vedtok Underhuset i Parlamentet å erklære «klimakrise», noe opposisjonen tar æren for.

– Takket være press fra Labour ble Storbritannia det første landet i verden til å erklære miljø- og klimakrise, skriver partiet på Twitter.

- Presset kommer til å øke

– Nå er det på tide med virkelig handling for å takle klimaendringene, heter det videre.

Partileder Jeremy Corbyn håper vedtaket i Parlamentet vil få nasjonalforsamlinger og regjeringer verden over til å følge etter og at det vil resultere i konkret handling.

Corbyn sier også at han håper at beslutningen vil legge press på statsminister Theresa Mays regjering og resultere i tiltak som kan bidra til å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, noe som bortimot vil kreve en halvering av 2010-utslippene innen 2030.

Extinction Rebellion kaller onsdagens vedtak i Parlamentet «et første steg på veien mot at regjeringen sier sannheten om klimaet og den økologiske krisen».

– Presset mot politikerne våre kommer nå til å øke og bare besluttsom handling vil bli godtatt, heter det videre i en uttalelse fra gruppen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.