Tre dager på rad med oppgang er helt unikt for de amerikanske børsene i år, spesielt etter at koronaviruset bet seg fast. Men børsoppgangen knyttet til krisepakken på over 2000 milliarder kroner som Kongressen er i ferd med å vedta er nå priset inn, og børsåpningen fredag tyder på at mange investorer nå selger og tar gevinst.

Selv ikke Kongressens godkjennelse av den enorme krisepakken på 2000 milliarder dollar så ut til å ha nevneverdig effekt på markedet. Samtlige nøkkelindekser er ned mer enn to prosent et par timer før stengetid på Wall Street.

Times Square på Manhattan er helt folketom.
Times Square på Manhattan er helt folketom. (Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Scanpix)

Børsoppgangen på rundt 20 prosent er den største på tre dager siden 1930-tallet.

Frykten rår igjen

Men terminkontraktene for alle de ledende amerikanske børsindeksene har vært markant ned i førhandelen fredag.

USA har nå gått forbi Kina i antall påviste smittede, og New York er nå episenteret for koronasmitten. Den akselererende helsekrisen i USA, og særlig New York, gjør at stadig flere spør seg om krisetiltakene fra myndighetene er nok. President Donald Trumps antydninger om å åpne opp igjen i økonomien fra påske synes for de fleste også både uansvarlig og urealistisk.

Med børsfall fredag ligger de amerikanske børsene fortsatt an til den verste måneden siden 1987.

Børsene i Europa er også kraftig ned fredag, et par timer før stengetid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.