– Brasil kan ikke stoppe opp. Da ender vi opp som Venezuela, sa presidenten i en uttalelse til reportere søndag.

Han har tidligere vært kritisk til tiltak som er iverksatt i Sør-Amerika for å forhindre spredning av koronaviruset, og mener bekymringen for pandemien i Brasil er overdreven.

– Om det fortsetter som dette, med mengden arbeidsledighet, vil vi ha et alvorlig problem som vil ta år å løse, uttalte presidenten søndag om tiltakene.

Michelin-restauranter vil ha fritak fra moms og arbeidsgiveravgift

Ifølge offisielle tall er 3.904 personer smittet i Brasil. Så langt har 114 mistet live som følge av viruset som Bolsonaro har beskrevet som influensa.

– Noen mennesker vil at jeg skal holde kjeft og følge protokollene. Hvor mange ganger følger ikke legene protokollene? La oss møte viruset med virkeligheten. Dette er livet, vi må alle dø en dag, sa presidenten søndag.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.