Statsminister Boris Johnson kunngjorde de nye tiltakene etter at britiske helsemyndigheter mandag økte det nasjonale beredskapsnivået i kampen mot koronaviruset.

Viruset sprer seg raskt, og i midten av oktober kan det bli opp mot 50.000 nye tilfeller daglig i England, advarer smitteverneksperter.

Fra torsdag av må puber, barer og andre serveringssteder stenge dørene klokken 22.

Johnson skal tirsdag informere Parlamentet om koronasituasjonen, og han skal også holde en TV-tale til det britiske folket om hva som blir gjort for å håndtere koronapandemien.

For å overbevise folk om å holde seg hjemme dersom de tester positivt for covid-19, har myndighetene sagt at de vil betale lavtlønte 500 pund, nærmere 6.000 kroner, dersom de klarer å isolere seg i 14 dager.

Samtidig trues de som bryter karantenereglene med bøter opp mot 10.000 pund, tett opp mot 12.000 norske kroner.

Nordøst i England, i Nord-Irland og i Wales er det allerede innført strengere restriksjoner på grunn av økning i smittetallene.

I alt er det registrert nærmere 400.000 smittede i Storbritannia og det er så langt meldt om 41.788 koronarelaterte dødsfall, viser oversikten til Worldometer.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.