Googles konsernsjef sa på tirsdag kveld at han anbefaler alle ansatte i Nord-Amerika om å jobbe hjemmefra – i alle fall frem til 10. april. Selskapet har over 100.000 ansatte i USA og Canada.

– Usikre tider

Teknologiselskapene Apple, Amazon, Cisco, Facebook, IBM, Microsoft og Twitter har oppfordret enkelte grupper ansatte om å jobbe hjemmefra, men i langt begrenset utstrekning sammenlignet med hva Google er i ferd med å iverksette.

Konsernsjef Sundar Pichai i Alphabet, Googles morselskap, oppfordrer alle om å holde avstand i sosiale sammenhenger for å hundre spredning av koronaviruset.

«Vi skjønner det er usikre tider og mye som er uklart akkurat nå. Som alle ønsker vi å hjelpe alle ansatte til å prioritere egen helse – og samfunnshelsen», skriver Google-direktør Adrienne Crowther i en intern bloggpost.

Den svenske strømmetjenesten Spotify ber alle ansatte om å jobbe hjemmefra de neste to ukene. Ingen av de rundt 5000 ansatte er foreløpig smittet av viruset.

«Vi har alle en forpliktelse til å forsinke spredningen av viruset og redusere det forventede presset på helsevesenet vårt. Jeg håper andre selskaper følger etter», skriver grunnlegger og konsernsjef Daniel Ek i en Twitter-melding.

Dommedagslignende Iphone-salg

Etter å ha isolert millionbyer og regioner siden slutten av januar, forsøker Kina å få startet den økonomiske aktiviteten igjen. Et stort antall fabrikker har startet produksjonen de siste ti dagene.

Apple, som stengte nesten alle utsalgene, har åpnet dørene igjen. Skaden har allerede skjedd. I januar solgte Apple like over to millioner Iphoner i Kina. I februar hadde dette falt til under 500.000 enheter, ifølge kinesiske statistikker – rapportert av Reuters.

Det totale smarttelefonsalget ble halvert i februar i Kina. Apple varslet i februar de ikke vil klare å oppnå omsetningsprognosene for inneværende kvartal.

«Dette er dommedagslignende salg av Iphone-enheter. Det kommer ikke overraskende gitt at utsalg var stengt det meste av februar, og forsyningskjedene er under massivt press på grunn av koronavirusutbruddet», skriver analytiker Daniel Ives hos Webbush Securities i en markedsrapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.