Selv om svært få har dødd eller er blitt alvorlig syke, stengte myndighetene igjen barer, nattklubber, svømmebasseng, treningssentre og konserthaller.

Restauranter kan bare ha 20 gjester innendørs, synagoger og moskeer kan bare slippe inn 19, og busser får ikke ha mer enn 20 passasjerer.

– Pandemien sprer seg. Det er så klart som solen, sa statsminister Benjamin Netanyahu i sitt «koronakabinett».

Tilstanden er alvorlig for 90 pasienter, men det tallet kan fort stige, sier han og legger til at om det ikke handles nå, kan Israel få tusen eller flere alvorlig syke innen få uker.

En ny smittebølge har rammet Israel siden nedstengningen i forbindelse med det første utbruddet ble delvis opphevet i mai.

En reise ingensteds
Denne køen sjekker inn som normalt – men de skal ingen steder.
00:37
Publisert:

Eksperter legger skylden for den nye utviklingen på vanlige folk, som i mange tilfeller ikke vil bruke munnbind. Men de peker også på at Israel har gjennomført mange flere tester enn de fleste andre land.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.