Det er kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet som ifølge CNN opplyser at forsvarsminister Esper har fått forespørselen fra Italia.

Det er bedt om at de amerikanske Nato-styrkene bidrar med medisinsk personell og feltsykehus til italienske styrker som allerede bistår i arbeidet med å behandle covid-19-syke i Italia.

Det er kjent at Esper nylig gjorde det militære lageret av masker og respiratorer tilgjengelig for sivile sykehus i USA. Militæret har også aktivert enheter som setter opp feltsykehus der.

Det italienske forespørselen til NATO-allierte USA kommer etter at russisk militære nærmest brautende fløy inn medisinsk personell og utstyr med militærfly til Italia.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.