Storbritannias koronasmittede statsminister Boris Johnson ble mandag kveld lagt inn på intensiven, melder flere medier. Det ble også senere bekreftet fra Statsministerens kontor.

Søndag ble det kjent at Johnson er lagt innpå St. Thomas' sykehus i London for undersøkelser, ti dager etter at han fikk påvist covid-19. En dag senere ble han overført til intensivavdelingen. Johnson skal blant annet ha fått tilført oksygen, melder flere medier.

Han sliter med symptomer som hoste, feber og sliter med å puste, skriver Sky News. Johnson skal ikke være overført til respirator, men er flyttet til intensivavdelingen i tilfelle han skulle trenge pustehjelp, skriver BBC.

– I ettermiddag har statsministerens tilstand forverret seg og etter anbefalinger fra helseteamet er han flyttet til intensivavdelingen på sykehuset, heter det i en uttalelse fra myndighetene.

Tirsdag morgen er fortsatt Boris Johnson på intensivavdelingen.

– For øyeblikket er statsministeren på intensivavdeling, og blir ivaretatt av hans medisinske team, sier Michael Gove som er minister ved statsministerens kontor.

Britisk pund svekket seg tydelig mot både dollar, euro og den norske kronen etter at nyheten om at statsministeren er lagt inn til intensivbehandling.

Boris Johnson testet positivt for viruset 12. mars. Mandag kveld er han overført til intensivbehandling.
Boris Johnson testet positivt for viruset 12. mars. Mandag kveld er han overført til intensivbehandling. (Foto: PIPPA FOWLES)

Utenriksminister Dominic Raab skal være Johnsons stedfortreder der det er nødvendig, ifølge uttalelsen. The Guardian skriver at Johnson er ved bevissthet, men flyttet i tilfelle han vil trenge respirator.

51.000 briter har testet positivt for koronaviruset. 5373 er døde som følge av viruset. Storbritannia var senere ute en flere andre europeiske land med å innføre strenge tiltak for å stoppe viruset. I utgangspunktet var strategien å skjerme eldre og personer i faresonen for viruset, men etter en rapport fra Imperial College i London som viste at 250.000 briter ville død, stengte også Johnson ned landet.

Flere britiske politikere har delt sine hilsener til statsministeren på Twitter:

– Forferdelig triste nyheter. Hele landets tanker er hos statsministeren og familien hans i denne utrolig vanskelige tiden, skriver Labours nyvalgte leder Keir Starmer.

– Ber for statsministerens raske bedring i kveld. St. Thomas Hospital har noe av de beste medisinske ansatte i verden, og han kunne ikke vært i bedre hender, skriver Londons ordfører Sadiq Khan.

Tidligere mandag kveld uttalte Raab at det var for tidlig å si når landet kan begynne å åpne igjen.

– Risikoen nå er at vi mister fokuset på strategien, som er i ferd med å virke, og at vi ikke vil komme oss gjennom toppen så raskt vi ønsker, sa han på en pressekonferanse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.