– Vi tar ingen sjanser og dropper å reise, sier Henriette Høyer, kommunikasjonsdirektør i it-konsulentselskapet Bouvet.

Hun snakker om den store teknologi- og mediamessen South By Southwest (SXSW) som finner sted i Austin i Texas fra 13. mars.

Schibsted har ikke trukket sin deltagelse på messen, men fungerende kommunikasjonsdirektør Atle Lessum sier flere enkeltpersoner har bestemt seg for ikke å reise. NRK skal fortsatt reise, men opplyser at de følger situasjonen nøye og følger rådene fra Folkehelseinstituttet.

SAS opprettholder også planene om en skandinavisk lounge i Austin i forbindelse med messen.

Alle større norske selskaper, som Telenor og Equinor, har innført helt eller delvis reiseforbud. Det gjelder spesielt reiser til særlig utsatte områder som i Kina, Sør-Korea eller Italia. Ansatte som har besøkt slike områder blir i stor grad bedt om å teste seg og jobbe hjemmefra.

Teknokjempene jobber hjemmefra

Mens messer og konferanser avlyses, og forretningsreiser kanselleres, tar nå stadig flere av de globale teknologiselskapene følgene av virusfrykten.

Twitters rundt 5000 ansatte har fått beskjed om at de skal jobbe hjemmefra, i den grad det er mulig.

De 8000 ansatte hos Google i Irland har også blitt bedt om å jobbe hjemmefra.

Amazon har også blitt direkte rammet. En ansatt ved hovedkvarteret i Seattle har fått påvist koronasmitte, og vedkommende er nå satt i karantene. Alle andre ansatte som har vært i kontakt med vedkommende har fått beskjed av selskapet om å søke nødvendig legehjelp.

Nærmest fullstendig reiseforbud

Delstaten Washington, med Seattle, er den hardest rammede delstaten i USA med flere dødsfall, de fleste knyttet til et pleiehjem for eldre.

De fleste store selskapene har nå lagt ned nærmest fullstendig reiseforbud. Teknologiselskapene melder om økt etterspørsel etter programvare og utstyr til video- og telefonkonferanser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.