Siden pandemien brøt ut, har det vært en økning på 15 prosent i antall barn som lever i fattigdom, og det totale antallet er nå rundt 1,2 milliarder, heter det i en rapport utarbeidet av organisasjonene.

Videre heter det at verdens fattigste barn blir stadig fattigere, og det advares om at situasjonen trolig vil bli ytterligere forverret de neste månedene.

– Familier som sto på randen av fattigdom, er blitt dratt inn i det, mens andre nå opplever en grad av fattigdom de aldri før har kjent på, sier Unicef-sjef Henrietta Fore i en pressemelding.

– Mest bekymringsfullt er det at vi er nærmere starten på denne krisen enn slutten, legger hun til.

Livet blir hardere i fattige land
Fire av fem i den globale arbeidsstyrken på 3,3 milliarder har opplevd at arbeidsplassen stenger
00:57
Publisert:

Organisasjonene ber regjeringer og ledere verden rundt om å raskt styrke sosiale sikkerhetsnett, tilgang til helsehjelp og muligheter for fjernlæring.

– Barn som går glipp av utdannelse, er mer utsatt for å bli tvunget inn i barnearbeid eller tidlige ekteskap, og slik bli fanget i en fattigdomssyklus i mange år fremover, sier Redd Barna-sjef Inger Ashing.

Rapporten har analysert data fra over 70 land om hvorvidt barn har tilgang til utdannelse, medisin, tak over hodet, mat, tilstrekkelige sanitærforhold og vann.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.