Samtalen markerte et sjeldent øyeblikk av overensstemmelse mellom de to rivalen syv måneder før presidentvalget og midt i den nasjonale helsekrisen.

– Vi hadde en veldig fin samtale om pandemien. Han fortalte om sitt synspunkt, og jeg forsto det veldig godt, sa Trump på den daglige pressekonferansen.

Samtalen varte i om lag 15 minutter, opplyste presidenten.

Bidens kommunikasjonssjef Kate Bedingfield bekrefter samtalen og omtaler den som «en god samtale». Biden skal ha kommet med flere forslag til hvordan Trump-administrasjonen kan håndtere koronapandemien.

– Han uttrykte også sin takknemlighet for måten det amerikanske folket møter denne utfordringen som nasjon på, skriver Bedingfield på Twitter.

Tanken om en telefonsamtale mellom Trump og Biden, som så mange andre er isolert i sitt eget hjem, har ligget i luften de siste dagene.

Likevel fortsatte de to rivalene skittkastingen og anklager om falske påstander helt frem til samtalen ble gjennomført mandag.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.