Stønad til arbeidsledige, beskyttelse mot utkastelse og andre støtteordninger for millioner av amerikanere ligger på bordet når forhandlingene starter med demokratene.

Det skjer etter at republikanerne i senatet la frem sitt forslag til krisepakke sent mandag. De foreslår å bruke 1.000 milliarder dollar, men det er stort uenighet innad i partiet.

Sterke krefter mener det må settes en brems på pengebruken, og så mange som halvparten av partiets senatorer kan komme til å stemme mot forslaget slik det foreligger nå.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, ber republikanerne slutte å krangle seg imellom og komme frem til en løsning sammen med demokratene.

– Antallet pasienter på slutten av livet vi har måttet ta vare på har vært overveldende og uvirkelig, for å si det mildt
Dr. Sonia Malholtra ved University Medical Center, New Orleans og andre helsearbeidere er utsatt for et enormt press under koronaepidemien.
02:07
Publisert:

– Tiden er i ferd med å renne ut, sier hun, og viser til den føderale ekstrastøtten til arbeidsledige på 600 dollar i uken, som utløper fredag. Republikanerne foreslår å kutte denne ned til 200 dollar.

Penger til skole og testing

Det er bred enighet også mellom partiene om at det må settes av mer penger til virustesting, til å hjelpe skolene forberede seg på åpning til høsten og for å sikre mindre bedrifters fremtid.

Republikanerne foreslår også å gi amerikanske husholdninger en ny kriseutbetaling på 1.200 dollar, noe også demokratene støtter.

Donald Trumps finansminister Steven Mnuchin og stabssjef Mark Meadows har jobbet med republikanernes forslag gjennom helgen, og satt mandag kveld i møter med Pelosi og Chuck Schumer.

– Må restarte økonomien

– Republikanerne i Senatet har lagt frem et modig rammeverk for å hjelpe vår nasjon, sier majoritetsleder Mitch McConnel.

Men på den konservative fløyen i partiet møter han motstand fra flere som mener pengebruken er kommet ut av kontroll.

– Fokuset for dette forslaget er feil. Prioriteten og målet vårt bør være å restarte økonomien, sier Ted Cruz, senator fra Texas.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.