– Straks de folkevalgte kommer opp med tiltak for et maktskifte som minimerer ethvert maktvakuum og styringskaos, vil jeg gå av, sa Park i en TV-overført tale tirsdag.

Mandag trakk landets justisminister Kim Hyun-woon seg som følge av den voksende skandalen.

Park har allerede sparket åtte av sine rådgivere og utnevnt en ny statsminister for å forsøke å gjenvinne folkets tillit.

Historisk upopulær

Nye meningsmålinger viser at Park er den minst populære presidenten Sør-Korea har hatt siden man begynte med slike målinger på slutten av åttitallet.

Bare 4 prosent av de spurte i den siste målingen til Gallup Korea mener at hun gjør en god jobb, mens 93 mener at hun gjør en dårlig jobb.

I helgen demonstrere flere hundre tusen mennesker i Seouls gater, med krav om Parks avgang.

Venninne

Park Geun-hye er trukket inn i saken mot sin nære venninne Choi Soon-Sil, som anklages for å ha utnyttet sitt vennskap med presidenten til å presse flere store bedrifter for penger.

Pengene skal ha blitt sluset inn i en stiftelse som hun kontrollerer og som hun skal ha beriket seg på.

Flere av landets største selskaper er trukket inn i saken, og politiet har gjennomført ransakelser både i finansdepartementet og de to selskapene SK og Lotte. Sør-Koreas folkevalgte vil om kort tid ta stilling til om presidenten skal stilles for riksrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.