Mellom 2012 og 2017 importerte E.L.F. Cosmetics 156 sendinger med falske øyevipper fra Kina, opplyser det amerikanske finansdepartementet. Det som har skapt problemer for selskapet, er at to av de kinesiske leverandørene brukte materialer som var kjøpt inn fra Nord-Korea og dermed er omfattet av amerikanske sanksjoner.

E.L.F. kontroll av leverandørene klarte ikke å avdekke at 80 prosent av øyevippesettene fra de to leverandørene inneholdt materiale fra Nord-Korea, heter det i departementets uttalelse.

Selskapet risikerte gebyrer på opptil 40 millioner dollar, men departementet har tatt hensyn til formildende omstendigheter, inkludert det bregensene omfanget og at det var E.L.F. selv om varslet om saken. Dermed endte selskapet med en bot på 1 million dollar, som tilsvarer rundt 8,4 millioner kroner til dagens kurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvordan de får togene til å gå i sprengkulden
Med 45 effektive minusgrader er det bare én ting som nytter i Chicago.
01:13
Publisert: