Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov mener landet står overfor noen ekstremt vanskelige uker. Han advarer mot store ødeleggelser fra russiske styrker.

– Noen ekstremt vanskelige uker ligger foran oss. Russland har allerede samlet styrker til en storstilt offensiv i det østlige Ukraina, skriver Reznikov på Facebook.

Han la til at han tror Russland vil prøve å påføre Ukraina så mye smerte som mulig den kommende tiden. Reznikov advarte om ødeleggelser og smertefulle tap.

– Den kommende tiden vil vi trenge all vår motstandskraft, skriver han.

Russland har lagt om offensiven sin i Ukraina til den østlige delen av landet. Ukrainske myndigheter har innrømmet at Russland har oppnådd fremgang i øst, og at styrkene deres har tatt kontroll over en rekke landsbyer i Donbas-regionen.

Angrep mot russere på Slangeøya

Tidligere onsdag ble det kjent at ukrainske styrker skal ha beskutt russiske stillinger på Slangeøya i Svartehavet. Blant annet skal et luftvernbatteri være truffet.

– De jobbes med å avklare de russiske tapene, heter det i en melding fra det ukrainske forsvaret.

Russland har ikke bekreftet angrepet mot øya, som ble okkupert av russerne kort tid etter invasjonen 24. februar. Slangeøya ble kjent etter at de ukrainske soldatene som forsvarte øya, ga krigsskipet som angrep dem, beskjed om å «dra til helvete».

Ukrainerne ble tatt til fange, men ble senere utvekslet med russiske krigsfanger.

Skipet som angrep øya, var krysseren Moskva, som sank tidligere i april. Ukrainerne sier skipet ble truffet av deres raketter, mens Russland hevder forliset skjedde etter en eksplosjon om bord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.