Matthew Mellon ble født inn i to av USAs mest kjente bankdynastier – Mellon Bank og finansinstitusjonen Drexel. På myndighetsdagen fikk han tilgang til 25 millioner dollar som var satt til side i et familiefond – det første av totalt 13 fond.

Mye av pengene gikk til å finansiere narkotikaforbruk de neste 33 årene.

«Gratis» milliardgevinst

Familien forsøkte å stanse ham da han begynte å investere i digitale valutaer i 2012. Han tapte penger på bitcoin da kursen falt i 2014, men valgte å satse to millioner dollar på den konkurrerende valutaen ripple, som benyttes av finansinstitusjoner til pengeoverføringer.

En ripple-enhet kostet rundt 0,005 amerikanske dollar i 2014. Ved nyttår lå kursen på 2,5 dollar. Mellon satt med en gevinst på rundt en milliard dollar og tok ut rundt 380 millioner dollar (tre milliarder kroner) som gevinst.

– Dette er en milliard dollar som i realiteten er gratis. Familien min trodde jeg var gal. Jeg skjønte at dette var en «home run», sa han om investeringen til næringslivstidsskriftet Forbes i vinter.

Forrige helg ankom han den meksikanske feriebyen Cancún og skulle sjekke seg inn på et behandlingssenter for rusavhengige. Han døde på hotellet samme kveld før han sjekket inn.

Spørsmålet venner spør er hvor den digitale valutaformuen befinner seg.

Han oppfordret vennen Lady Victoria Hervey om å lære mer om kryptovalutaer.

– Han satset to millioner dollar fra arven. Det ga uttelling. Men Matthew var så paranoid at han gjemte valutaene under falske navn. Han var redd for hackere. Han fortalte meg at kodene var lagret på dataminnekort i banker på ulike steder i USA. Spørsmålet er om vi noen gang vil finne disse, sier hun til Daily Mail.

780.000 kroner på rus i måneden

Ripple-kursen har senere falt til 90 cent, men selv om han solgte mye eide han den digitale valutaen for 225 millioner dollar (1,76 milliarder kroner) etter nedsalget i januar.

– Matthew var veldig tidlig interessert i blokkjeden og hva bitcoin kunne bli. Han satset absolutt alt på det og mot slutten av fjoråret tok dette av og han tjente fantastisk mye, sier David Marshack, som var partner med Mellon i et selskap og har vært rådgiver for kryptotjenesten coin.com, til New York Times.

Mellon snakket åpent om at han hadde et alvorlig avhengighetsforhold til narkotika gjennom mange år. I 2015 sa han til New York Post at han brukte 100.000 dollar i måneden til å finansiere rusavhengighet.

Han var i en periode gift med grunnleggeren av luksussko-produsenten Jimmy Choo.

– Å være gift med Matthew var som å ha et annet barn. Da jeg var gift med ham, måtte jeg ta ansvar for hans bankkontoer og regninger. Han er totalt udugelig, sa ekskona i retten i 2007, ifølge Daily Beast.

Det mangler ikke på spekulasjoner.

– Folk hvisker og om han ble drept på grunn av kryptovalutaen. Flere hundre millioner dollar mangler; muligens for alltid. Matthew sa alltid at de «var ute etter å ta ham». Kanskje hadde han rett, spør en venn til Daily Mail.(Vilkår)

Dette er de vanligste spørsmålene om fastrente
Øistein Gamst Sandlie i Nordea gir deg de vanligste spørsmålene om fastrente, og svarene som hører til
00:52
Publisert: