Bankman-Fried stiftet kryptobørsen FTX, som kollapset i november. Flere hundre millioner dollar er forsvunnet, og det er uklart hvor innskuddene har tatt veien.

FTX søkte i forrige måned om konkursbeskyttelse i USA, og Bankman-Fried trakk seg som direktør for selskapet. Tidligere i desember ble han pågrepet på Bahamas.

Pågripelsen baserte seg på en tiltale tatt ut av statsadvokatene i det sørlige distriktet i New York. Torsdag ble det kjent at Bankman-Fried var utlevert til USA.

Husarrest

En dommer i New York satte torsdag kausjonssummen til 250 millioner dollar, og kort tid etter forlot Bankman-Friedhan rettslokalet på Manhattan, sammen med sine advokater og foreldrene som har lovet å gi ham husarrest i familiens bolig i California i påvente av rettssaken.

Før han slapp ut spurte dommer Gabriel W. Gorenstein om Bankman-Friedhan forsto at han ville bli pågrepet og pålagt å betale kausjonsbeløpet dersom han valgte å rømme, noe 30-åringen svarte bekreftende på.

«Episke proporsjoner»

Siktelsen mot Bankman-Friedhan omfatter blant annet bedrageri og hvitvasking i det påtalemyndigheten har omtalt som «episke proporsjoner».

To av medarbeiderne hans i FTX har alt sagt seg skyldig i anklager knyttet til selskapets kollaps.

Dersom 30-åringen blir dømt på alle de åtte tiltalepunktene, kan den samlede dommen bli på over 100 års fengsel.

Det amerikanske overvåkingsorganet Commodity Futures Trading Commision (CFTC) anslår at midler til en verdi av 8 milliarder dollar ble misbrukt fra FTX-kundekontoer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.