Mandagens valgdeltagelsen var på over 72 prosent. Det endelige folkeavstemningsresultatet forventes innen tre dager.

Etter avstemningen festet kurderne i gatene i Arbil, hovedstaden i den nordirakske Kurdistan-regionen. Innbyggerne tutet i bilhornet, veivet med kurdiske flagg eller sendte opp fyrverkeri. Noen fyrte også av skudd i nattemørket.

Avstemningen er ikke bindende, og kurdiske politikere har gjort det klart at det uansett ikke er tale om noen umiddelbar uavhengighetserklæring.

Uro og bekymring

Både den irakiske regjeringen og nabolandene Tyrkia, Iran og Syria ser med uro på utsiktene til en selvstendig kurdisk stat.

Iran stengte luftrommet i området, Tyrkia truer med invasjon og stans i kurdernes oljeeksport, og irakiske myndigheter sender soldater nordover.

Alle de tre nabolandene er bekymret for at folkeavstemningen skal utløse lignende løsrivelseskampanjer blant deres egne kurdiske befolkninger. Syriske kurdere, som kjemper mot IS med støtte fra USA, har allerede skaffet seg selvstyre i sin region langs grensa til Tyrkia.(Vilkår)

Ni år gamle Huang ble sendt 200 mil bort fra familien for å bli verdens beste
Hver dag spiller over 300 millioner kinesere nasjonalsporten bordtennis. Møt talentet Huang Tse Tien (9) på toppidrettsskolen Dongdan i Beijing.
03:13
Publisert: