Den første kvinnemarsjen dagen etter innsettelsen av Donald Trump som president i 2017, mobiliserte hundretusener av deltakere og regnes for å være den største protesten i Washington siden Vietnamkrigen.

I år har arrangørene bedt om tillatelse til å arrangere en marsj med 500.000 deltakere, men trolig møter langt færre fram. Marsjer skal også arrangeres i en rekke andre byer.

Arrangørene hadde opprinnelig planlagt å starte på National Mall, men siden snøen ikke blir ryddet på grunn av nedstengningen av deler av statsapparatet, skal marsjen i stedet gå nedover Pennsylvania Avenue.

Forberedelsene til marsjen er i år også preget av en intens intern debatt etter at Teresa Shook, en av bevegelsens opprinnelige initiativtakere, beskyldte fire av bevegelsens ledere for antisemittisme.

Hun siktet særlig til palestinsk-amerikanske Linda Sarsour som lenge har vært en sterk kritiker av Israel, og Tamika Mallory, som har nære bånd til Nation of Islam-lederen Louis Farrakhan.

Shook, som er pensjonert advokat fra Hawaii, har fått æren for å ha sparket i gang hele bevegelsen med en Facebook-post som raskt utviklet seg til den massive marsjen 21. januar 2017.

Trass i appeller fra mange kanter om å stå sammen, blir det i New York i år arrangert to parallelle marsjer noen få kvartaler fra hverandre.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stein Erik Hagen: - Man må gradvis overføre både kompetanse og ikke minst ansvar. Ansvar er veldig viktig.
01:13
Publisert: