Opposisjonspartiets politikk har så langt vært å respektere resultatet av folkeavstemningen om brexit i juni 2016. Men dersom brexit-avtalen ikke går gjennom i Parlamentet, holder Labour «alle muligheter åpne», skriver BBC.

Ny folkeavstemning

The PeopleŽs Vote-kampanjen krever at det skal holdes en folkeavstemning om den endelige brexit-avtalen. Kampanjen oppfordrer i et internt dokument Labours aktivister og parlamentsmedlemmer til å gjøre dette til tema og få til et vedtak på Labours landsmøte.

PeopleŽs Vote presiserer at utspillet ikke må ses på som et angrep på partileder Jeremy Corbyn.

Avgjøres på landsmøte

For at kravet om en ny folkeavstemning skal bli tema på landsmøtet, er det avhengig av støtte fra Corbyns støttespillere i partiets venstrefløy Momentum. Momentum skal diskutere brexit på sitt møte 1. september, skriver BBC.

Labour holder sitt landsmøte i Liverpool fra 23. til 26. september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingen iq-test og padletevling med NHSTs nye konsernsjef
– Jeg kommer nok heller til å invitere på en hyggelig tur i skogen, Sier Hege Yli Melhus Ask.
01:24
Publisert: