The Telegraph har fått tak i Labours 43 sider lange manifest med valgkampsaker og løfter. Dokumentet er ikke vedtatt ennå, men i versjonen som er lekket ut lover Labour at de vil kjempe for en brexitavtale. De mener det er viktig å unngå en såkalt hard EU-utmelding, et brudd med unionen uten gradvis utfasing.

– Labour anerkjenner at å forlate EU med en «no deal» er den verst tenkelige løsningen for Storbritannia og vil gjøre skade på vår økonomi og handel, heter det i teksten.

Nasjonalt

Av manifestet, som avisen omtaler som sosialistisk, framgår det at Labour ønsker å nasjonalisere tjenester som tog, post og kraftforsyning. Kostnadene skal dekkes med økte skatter, i tillegg til at partiet vil låne 250 milliarder pund over det neste tiåret.

Andre punkter inkluderer økt inntektsskatt for folk som tjener over 80.000 pund per år, skatteinntekter til staten som vil gjøre det mulig å sprøyte seks milliarder pund ekstra inn i helsevesenet NHS. Lavinntektsfamilier skal få redusert skatten.

Dagens universitetsgebyrer, som beløper seg til opptil 100.000 kroner i året, skal skrotes.

Partiet går videre inn for at 60 prosent av landets energi kommer fra fornybare kilder innen 2030. Et annet punkt på planen er igangsetting av en vurdering av hvordan man kan få ned antall puber som må stenge.

Ingen kommentar

En talsmann for partiet nektet onsdag kveld å kommentere dokumentet, som skulle diskuteres og eventuelt vedtas torsdag.

Labour ligger dårlig an på meningsmålingene før valget så langt, noe mange mener skyldes mangelen på en klar brexitpolitikk. Tirsdag nektet lederen Jeremy Corbyn fem ganger på rad å svare BBC på spørsmål om Storbritannia ville gå ut av EU om han var statsminister. En kilde i partiet sa senere til AFP at brexit aldri ville skjedd om Corbyn var statsminister.

En talsmann for det konservative partiet kommenterte onsdag at løftene i manifestet til Labour vil føre til at familier i landet kommer til å måtte låne titalls milliarder pund ekstra, i tillegg til at Labours innstilling vil kunne sette brexitforhandlingene i fare.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: