Det har ikke manglet på advarsler fra økonomiske eksperter mot både Donald Trump som person og hans uttalte politikk.  

Kritikken har muligens stilnet noe etter at børsene stikk imot alle spådommer har gått til værs etter Trumps valgseier.

Men noen stikker fremdeles haken frem. Sist ut er Harvard-professor Lawrence Summers, som var finansminister under Bill Clinton og økonomisk rådgiver for Barack Obama, som i et intervju med Fox News søndag sier Trumps planer om deregulering kan berede grunnen for den neste finanskrisen, skriver Bloomberg News.  

Deregulering på enkelte områder, som finans, er enormt farlig. Hvem ønsker å gå tilbake til tiden med aggressiv utlånspraksis? Hvem ønsker å tilbake til tiden med kraftig overbelånte banker?, sier Summers til nyhetskanalen.

Ekstra fordel

Summers tok også et oppgjør med Trumps proteksjonistiske retorikk som allerede har resultert i et kraftig fall for den meksikanske pesoen, som igjen har gitt produsenter i Mexico en ekstra fordel over de amerikanske.

Han sa også at Trumps planer om kutt i bedriftsbeskatningen vil medføre en kraftig økning av ulikhetene i USA og i tillegg styrke dollaren, som vil kunne skade amerikanske eksportselskaper og deres ansatte.

   Summers langer ut mot Trumps og den innkommende presidentadministrasjonens skatteplan også i et innlegg i Financial Times.

- Endringene vil skade den globale økonomien, og slå tilbake på Amerika, skriver Summers i innlegget som DN Investor refererer.

Før helgen uttalte han at investorene undervurderer risikoen med Trump. Nå slakter han Trumps skatteplan i innlegget i Financial Times

Summers er imidlertid ikke negativ til alt av planer fra den påtroppende presidenten. Han støtter blant annet Trumps planer om storsatsing på utbygging av infrastruktur i USA for å øke produktiviteten og veksten i økonomien.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ble kalt byen som aldri sover. Her er Aleppo i dag
Se de første bildene fra den sønderskutte byen.
04:05
Publisert: