«Vi tror på, at et bredere samarbejde kan gøre en stor positiv forskel og skabe større parlamentarisk stabilitet. Derfor vil vi danne en ny trekløverregering».

Det skriver de danske partiene Venstre, De Konservative og Liberal Alliance i «Marienborg-avtalen» som ble presentert søndag ettermiddag.

– Svært god politikk

Avtalen kom i stand etter at de tre partiene har forhandlet i fem dager, skriver danske Børsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre har i halvannet år ledet en mindretallsregjering. 

– Det er svært god politikk i de i alt 86 sidene med regjeringsgrunnlag som vi er enige om, og som er grunnlaget for at jeg i morgen kan gå til dronningen og presentere Danmarks nye regjering, sier Rasmussen, ifølge avisen Politiken.

Mandag formiddag vil han presentere ministrene i den nye trepartiregjeringen.

Fryser boligskatt og kutter marginalskatt

«Vi vil skabe et stærkere og rigere Danmark – hvor velstandsudviklingen ikke alene er til gavn for de få, men giver bedre muligheder for alle.», står det i regjeringsplattformen.

Den nye avtalen slår fast at bolig- og eiendomsskatten skal holdes i ro i påvente av nye regler. Samtidig skal marginalskatten reduseres og langt færre skal betale toppskatt på inntekten sin.

Ifølge Politiken trekker statsminister Rasmussen frem fire sentrale punkter i regjeringsplattformen:

  • Alle unge skal få seg utdannelse.
  • Alle dansker skal tjene på globaliseringen.
  • Regjeringen vil hjelpe dem som er havnet utenfor arbeidsmarkedet.
  • Gode offentlige tjenester forutsetter respekt for faglig kvalitet.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert: