Under en pressekonferanse natt til torsdag oppdaterte sheriff Joseph Lombardo om funn gjort i etterforskningen. Der kom det fram at 64 år gamle Stephen Paddock blant annet leide et annet hotellrom på Ogden Hotel i Las Vegas. Det skal ha vært i forbindelse med en annen musikkfestival.

Politiet har tidligere uttalt at de mener han handlet alene, men har nå endret oppfatning.

- Vanskelig å tro

– Han må ha fått hjelp på et tidspunkt. Kanskje han er helt eksepsjonell, og har jobbet ut alt dette alene, men det er vanskelig å tro. Det er bare å legge to og to sammen, sa Lombardo.

På spørsmål fra pressen om politiet har funnet bevis for at gjerningsmannen prøvde å komme seg unna, svarte sheriffen ja. Han ønsket ikke å gå nærmere inn på bevisene.

Det oppdaterte tallet på skadde er 489. Av disse har 317 blitt utskrevet fra sykehus. 59 mennesker omkom da Paddock avfyrte flere hundre skudd mot de 21.000 publikummerne som var til stede på en utendørskonsert i Las Vegas søndag.

Las Vegas-skytterens kjæreste: Kjente ikke til massakreplan

– Jeg kjente Stephen Paddock som en snill, omsorgsfull og stille mann. Jeg elsket ham, og jeg håpet på en fredelig fremtid sammen med ham. Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sa Danleys advokat Matthew Lombard på vegne av henne.

62 år gamle Danley, som er australsk statsborger og født på Filippinene, har vært en viktig brikke i etterforskernes jobb med å finne Paddocks motiv for masseskytingen. Søndag ble 59 personer drept og 527 såret da Paddock avfyrte flere hundre skudd fra sitt hotellrom mot en utendørskonsert med 21.000 publikummere.

– Bekymret

I uttalelsen Lombard leste opp, kommer det også fram at hun fryktet at Paddock skulle gjøre det slutt med henne. Hun bekrefter også at hans overføring av 100.000 dollar var til henne.

– For over to uker siden sa Stephen til meg at han hadde funnet en billig billett til meg til Filippinene for å besøke familien min. Jeg gledet meg til å dra hjem for å se dem. Mens jeg var der, overførte han penger han sa var til meg for å kjøpe et hus.

– Jeg var takknemlig, men jeg var bekymret for at turen hjem og pengene til huset var en måte å slå opp med meg på. Det slo meg aldri at han planla å utføre vold mot noen, heter det i uttalelsen.

Samarbeider

Videre ble det opplyst at Danleys uttalelse har latt vente på seg fordi hun har samarbeidet med myndighetene. 62-åringen sier også at hun frivillig fløy til USA fordi FBI og politiet i Las Vegas ønsket å snakke med henne, og at hun var villig til det.

Politiet har så langt ikke funnet noe motiv bak masseskytingen der 59 personer ble drept og 527 såret. FBIs visedirektør Andrew McCabe sa onsdag at etterforskernes oppgave nå er å rekonstruere gjerningsmannens liv, inkludert oppførsel og handlingsmønster og aktivitetene til alle som har vært i kontakt med ham i dagene og ukene før skytingen fant sted.

McCabe mener at angrepet var både overraskende og uvanlig.

– Denne personen og dette angrepet har ikke etterlatt seg noen umiddelbare tilgjengelige kjennetegn som man forventer å finne etter slike masseskytinger, sa McCabe på en pressekonferanse i Boston.

Trump i byen

President Donald Trump var på plass i Las Vegas onsdag for å møte overlevende, politi og helsepersonell.

På vei fra flyplassen i byen kjørte Trumps bilkortesje forbi Mandalay Bay-hotellet der gjerningsmannen skjøt fra. Presidentens første stopp var ved University Medical Center. Der hadde han private samtaler med overlevende, deres familier, og ansatte.

– Jeg har møtt noen av de mest utrolige menneskene, sa Trump etter besøket på sykehuset.(Vilkår)