Macron besøker denne uken Libanon for andre gang siden den store eksplosjonen i hovedstaden Beirut 4. august. Minst 190 mennesker omkom og flere tusen ble skadd i eksplosjonen.

Deler av byen ble lagt i ruiner, og de materielle skadene antas å tilsvare flere titall milliarder kroner. Eksplosjonen førte også til økt misnøye med landets politiske ledelse, som lenge i forveien hadde mye motstand i folket.

– Det alle politiske partier uten unntak har forpliktet seg til, er at dannelsen av denne regjeringen ikke vil ta mer enn 15 dager, sa Macron tirsdag kveld.

Ifølge Macron har politikerne, i tillegg til dannelsen av en kriseregjering, forpliktet seg til omfattende reformer i flere sektorer. Energisektoren skal reformeres, banksektoren og landets sentralbank skal granskes og også kampen mot smuglervirksomhet og korrupsjon i landet skal opp til vurdering.

Tidligere har Macron advart om at internasjonal bistand, med unntak av humanitær nødhjelp, vil kunne avhenge av reformer i de nevnte sektorene.

Mustapha Adib, som frem til nå har vært ambassadør i Tyskland, ble mandag av et flertall i landets nasjonalforsamling utpekt til å lede regjeringsoppdraget.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.