Militssoldatene tok kontroll over Sharara-feltet søndag, opplyser Libyan National Oil Corporation (NOC). Feltet har hatt en produksjon på 315.000 fat olje om dagen, rundt en tredel av Libyas samlede produksjon.

Akakus Oil Operations er operatør på Shahara-feltet, som eies av NOC og et konsortium bestående av spanske Repsol, franske Total, østerrikske OMV og norske Equinor.

Nedstengningen av Shara-feltet kan også ramme produksjonen fra flere nabofelt, blant dem al-Feel, som er avhengige av feltet for elektrisitetsproduksjon.

Det store al-Zawiya-raffineriet blir også rammet, ettersom det er avhengig av olje fra Sharara for å kunne produsere drivstoff for det libyske markedet.

Det er ikke kjent hvilken milits som har tatt kontroll over oljefeltet, eller hvilke krav den eventuelt stiller for å trekke seg tilbake.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

Landet har i dag rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger og et utall militsgrupper kjemper om makt og territorier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør det britiske reklamebyråets avskjedssang til EU
00:00
Publisert: