Kun 64 tilfeller av koronasmitte er bekreftet i Libya og tre dødsfall er hittil knyttet til covid-19 så langt i det konfliktfylte landet nord i Afrika.

I en felles uttalelse onsdag skriver syv av FNs ledere at tallene, samt spredningen for de få tilfellene rundt i landet, viser at risikoen for videre økning av utbruddet er svært høy i Libya.

De skriver at konflikten har en katastrofal effekt på sivile liv, inkludert migranter og flyktninger i hele landet, og støtter generalsekretær António Guterres henstilling om en global våpenhvile og å legge ned våpen for å håndtere pandemien.

I april i fjor forverret situasjonen i det krigsherjede Libya seg da opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans milits, som har tilhold øst i landet, innledet en offensiv mot Tripoli.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.