Parlamentet samles tirsdag ettermiddag og begynner med å ta fatt på en del formelle oppgaver. Den første er å velge en leder. Det blir etter alt å dømme Lindsay Hoyle, som ble valgt til å etterfølge John Bercow for halvannen måned siden.

Debatten før ledervalget blir partiledernes første replikkveksling etter valget forrige uke. Statsminister Boris Johnson kommer til Underhuset med et rent flertall i ryggen, mens Labour-leder Jeremy Corbyn sitter på oppsigelse etter å ha varslet sin avgang. Det er også ventet at opposisjonslederen vil få kraftig kritikk fra sine egne når han møter parlamentsgruppen.

Etter at lederen er på plass, skal parlamentarikerne tas i ed, noe som er ventet å ta resten av dagen og fortsette på onsdag.

Trontalen og den formelle åpningen av Parlamentet skjer først på torsdag, og fredag legger regjeringen på nytt fram utmeldingsavtalen med EU. Med rent flertall kan statsminister Boris Johnson oppfylle løftet om å «få brexit unnagjort» uten flere utsettelser og ta landet ut av EU 31. januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.