Pengene skal brukes på ulike prosjekter innen justissektoren, næringsutvikling, forskning og helse i perioden 2014-2021, ifølge Utenriksdepartementet.

Målet med pengestøtten er å skape arbeidsplasser, bidra til sosial utjevning og styrke demokratiske institusjoner, understreker utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Bruker penger på å kjempe mot kriminalitet

Statssekretær Audun Halvorsen (H) undertegnet avtalen på vegne av Norge.

Et allerede pågående justissamarbeid blir forlenget. Både fengselssamarbeidet med Kriminalomsorgsdirektoratet og samarbeidet mellom politietatene for bekjempelse av grensekryssende og organisert kriminalitet blir videreført.

Et nytt prosjekt er et samarbeid mellom arbeidstilsynene i de to landene i kampen mot arbeidslivskriminalitet, ifølge Halvorsen.

Kronprinsparet er med

Anledningen for kronprinsparets offisielle besøk til de tre baltiske landene denne uken, er hundreårsjubileet for Litauen, Latvia og Estlands selvstendighetserklæringer.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møtte tirsdag Litauens president Dalia Grybauskaite i presidentpalasset i landets hovedstad Vilnius.(Vilkår)

Taxfree står for godt over halvparten av Oslo lufthavns kommersielle inntekter – mye fordi du handler mer enn du tror
Vi sjekket reisendes handlelister mot kassalappen.
01:00
Publisert: